Something About Us

Natuurhout.be…duurzaam hekwerk & kastanje houten erfafscheiding Wij leveren duurzaam natuurlijk kastanjehout en sfeervolle tuinproducten van onbehandeld kastanjehout en eiken aan particulieren, overheid en het bedrijfsleven.

Ons assortiment kastanjehout omvat naast verschillende soorten kastanje hekwerk ook poorten, houten palen, tuinschermen. De afrastering is te gebruiken als erfafscheiding, maar ook als schapenhek of omheining voor bijvoorbeeld paarden-, koeien- en hertenweides. Andere toepassingen zijn windbreking, het creëren van afzonderlijke ruimtes, het beveiligen van zwembad en/of vijver en het afschermen van lelijke plekken (bijv. composthoop).

Kastanjehout is sterk, veelzijdig en mooi

Kastanjehout wordt steeds bekender en we zijn er ook best wel trots op dat wij zeker voor Belgie; uniek zijn als het gaat om het leveren van vele soorten en maten hekwerken die zijn gemaakt van het tamme kastanjehout (Castanea Sativa). De grote duurzaamheid, hardheid en looizuren maken dat kastanjehout goed bestand is tegen onze Belgische klimatologische omstandigheden zonder dat het behandeld moet worden. Het is daarom een milieuvriendelijk en natuurlijk product, wat vrijkomt bij het snoeien en knotten van de tamme kastanjebomen. Er is dus geen sprake van grootschalige kap, want na 10 tot 15 jaar zijn de ‘scheuten’ weer uitgegroeid tot bomen die opnieuw gebruikt kunnen worden. Een aantrekkelijk alternatief derhalve voor tropisch hardhout en het nog te vaak toegepaste, met chemische stoffen behandelde hout. Niet in de laatste plaats omdat kastanjehout veelzijdig en ook mooi is! Het geeft uw domicilie net dat extra wat het landleven gevoel compleet kan maken.

Toepassingen kastanjehout

Graag nodigen wij u uit om de uiteenlopende toepassingsmogelijkheden van Kastanjehout eens op uw gemak te bekijken, of u nu als particulier, bedrijf of als organisatie belangstelling heeft.

Assortiment kastanjehout

Ons assortiment bevat verschillende maten en soorten hekwerk, poorten, palen, post en rail en ook meubilair. Als u graag in het bezit wilt komen van dit sfeervolle natuurproduct, kunt u het zelf ophalen, meteen bestellen of eventueel contact met ons opnemen voor het maken van een op uw wensen gebaseerde offerte.

× Vragen?